Előfizetői tartalom

Elkezd rendesen adózni az Amazon

Portfolio
Elkezd rendesen adót fizetni az Amazon.com Európában a hatóságok folyamatos nyomására. Az amerikai online kiskereskedelmi óriás közölte, hogy május elejétől az egyes országok leányvállalatainál könyveli el ténylegesen a bevételeket, nem transzferálja át azokat a luxemburgi cégéhez, mint eddig, amivel jelentős adófizetést került el - írja a The Wall Street Journal.

Változtat a sokat bírált adófizetési politikáján az Amazon.com. Az európai szabályozó hatóságok folyamatosan nyomás alatt tartják a nagy amerikai technológiai vállalatokat, az Amazon mellett a Google-t és az Apple-t is, mivel előszeretettel transzferálják európai leányvállalatokhoz a bevételeiket, különösen az alacsony társasági adókulccsal rendelkező országokba. ...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés