FONTOS Home office? Bejárás az irodába? Egyik sem!
 
Előfizetői tartalom

A Keler bízik a régiós földgáztőzsde kiépülésében

Portfolio
A hazai szereplők révén öt éven belül a magyar földgázfogyasztás 10 százaléka a gáztőzsdén cserél majd gazdát. Ez az arány nemzetközi piacok és szereplők bevonásával 25 százalékra bővíthető. Az energiaszektorok liberalizációja nyújtotta lehetőségekkel ismerkedő Közép-Kelet Európa szabályozott energiapiacai felfutás előtt állnak. Ez nem csak a kereskedelmi platformoknak, de a klíringszolgáltatást nyújtó szervezetnek is kiemelkedő lehetőségeket biztosít - olvasható a Központi Elszámolóház és Értéktár Zrt. (KELER) csoport közleményében.

A 2013 januárjában induló CEEGEX Közép-Kelet Európai Szervezett Földgázpiac Zrt.-vel kötött stratégia együttműködés keretében a KELER KSZF jövő év elejétől klíringszolgáltatásokat nyújt az új kereskedelmi platformon megforduló szereplők számára. Az eleinte elsősorban hazai szereplők által látogatott földgáztőzsde kapcsán a szervezet az 5. év végére már 10 százalékos...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés