Portfolio signature

Home office? Bejárás az irodába? Egyik sem!

A közkeletű vélekedéssel szemben egyáltalán nem rontja a teljesítményt a hibrid munkarend, javítja viszont a vállalat megtartóképességét, mert jelentősen növeli a munkatársak elégedettségi fokát és alapjaiban változtatja meg a vezetők véleményét a home office intézményéről - derítette ki egy nagyszabású kutatás, amelyet a Nature publikált.

A koronavírus-járvány kitörése óta világszerte zajlik a vita szinte vállalatról vállalatra azzal kapcsolatban, hogy a home office, illetve a heti feladatok ellátását részben otthonról lehetővé tevő hibrid munkarend milyen hatással van az emberek és a cégek teljesítményére, az innovációs képességre és az egyéni karrierépítési lehetőségekre. Mik az előnyei, a hátrányai, és végső soron üdvös-e vagy éppen igazi öngól bevezetni.

Becslések szerint Európában és Észak-Amerikában már mintegy 100 millió munkavállaló dolgozik úgynevezett hibrid munkarendben, azaz munkaidejük egy részét a munkahelyükön, a többit pedig otthon töltik. Ez gyakorlatilag a legelterjedtebb modell a diplomás foglalkoztatottak körében.

A hibrid munkavégzés javította a munkával való elégedettséget, és egyharmadával csökkentette a távozó számát. A felmondási arányok csökkenése kifejezetten jelentős volt a nem vezető beosztású, a női alkalmazottak és a hosszú ingázással munkába járók esetében - tette közzé a Nature egy hat hónapos, több mint 1600 fő bevonásával végzett felmérés eredményei alapján.

Amire választ kaphat cikkünkben:

  • Milyen előnyei vannak a hibrid munkavégzésnek?
  • Elégedettebbek lesznek-e a dolgozók?
  • Befolyásolja-e a hatékonyságot a hibrid munka?

Signature Pro-val ezt a cikket is el tudnád olvasni!

Ez a cikk folytatódik, de csak Portfolio Signature előfizetéssel olvasható tovább. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés