Előfizetői tartalom

Az agrárminiszter is nagy lehetőséget lát a makói gázvagyonban

Portfolio
A palagáz nagy mennyiségű hasznosítása esetén az Európai Uniónak át kellene értékelnie a megújuló energia kérdéskörét, ezt több felszólaló is felvetette az unió környezetvételemért felelős minisztereinek informális tanácskozásán - mondta Fazekas Sándor kedden a telefonon az MTI-nek. A vidékfejlesztési miniszter az Európai Unió soros elnöki tisztét ebben a félévben betöltő Litvánia fővárosában, Vilniusban vesz részt az informális környezetvédelmi tanácsülésen.

A miniszter elmondta: a tanácskozás magyar szempontból legérdekesebb napirendje a palagáz-kitermeléssel foglalkozott, ezek a szénhidrogének hozzájárulhatnak az EU és így Magyarország importfüggőségének csökkentéséhez. Emlékeztetett a "hihetetlen értéket" képviselő makói földgázkincsre, amely szintén nem hagyományos szénhidrogénnek minősül, mivel nagy - 5-7 kilométeres...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés