Előfizetői tartalom

Az EU ma újabb lépést tett Ukrajna megsegítésére

Portfolio
Szlovákia és Ukrajna között ma adtak át egy olyan gázvezetéket, amin keresztül évi tíz milliárd köbméter földgáz áramolhat az Európai Unióból Ukrajnába. A szlovák kormányfő szerint így Magyarországon, Lengyelországon és Szlovákián keresztül már középtávon biztosíthatóvá válik Ukrajna gázimport-igényének a fedezése - számol be a Reuters.

Ma átadtak egy korábban nem használt gázvezetéket Szlovákia és Ukrajna között, amin keresztül évi 10 milliárd köbméter földgáz áramolhat az Európai Unióból Ukrajnába. Az átadáson Robert Fico szlovák miniszterelnök arról számolt be, hogy az új vezeték által középtávon már nyugati irányból is biztosítható vált Ukrajna gázimport-igényének a kielégítése. Emlékeztetett...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés