Előfizetői tartalom

Bencsik: szolidaritási tényezőből lehetne támogatni a rászorulókat

Portfolio
Bencsik János klíma- és energiaügyért felelős államtitkár elmondása szerint október elsejére érvénybe léphet az a miniszteri árrendeletet, ami minden egyes távhőtermelőre és -szolgáltatóra egységes elvek mentén állapítaná meg a hatósági árat. Az Kossuth rádió 180 perc című műsorának nyilatkozó szakpolitikus várakozásai szerint a rendeletben kihirdetésre kerülő hatósági árak nem okoznak majd áremelést a fogyasztók részére. Bencsik János beszélt arról is, hogy a rezsibefagyasztás csak rövidtávon választható megoldás, hosszú távon a magas importkitettség miatt nem tartható. Az államtitkár meglátása szerint középtávon a megoldás az lehetne, ha az ország összes pontján minden közműszolgáltatás esetében egységes szerkezetben történne meg a hatósági ármegállapítás, míg a valóban rászoruló rétegek megsegítésére minden szolgáltatás tarifájába beépítenének egy, a végfelhasználói ár tekintetében 2-3%-os tényezőt, ami egy alapban gyűlve biztosítaná a fedezetet a támogatások folyósítására.

Október 1-től érvénybe léphetnek a fejlesztési miniszter által kihirdetésre kerülő távhőárrendeletek, amennyiben jövő hétfőn megtörténik a végszavazás a távhőtörvény módosításáról, fogalmazott Bencsik János, aki hozzátette, hogy az általa szemlézett, a Magyar Energia Hivatal által beterjesztett árváltoztatási ajánlások alapján várhatóan nem lesz olyan település...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés