Előfizetői tartalom

Elindul a gázpiaci reform Ukrajnában? - Kettéválasztják a Naftogazt

Portfolio
Az ukrán kormány megszavazta azt a jogszabálytervezetet, aminek értelmében a nemzeti olaj- és gáztársaságot, a Naftogazt kettéválasztják annak érdekében, hogy a társaság működése megfeleljen az Európai Unió, illetve az Európai Energia Közösség előírásainak. Az új jogszabály egyben rendelkezik arról is, hogy ne lehessen értékesíteni vagy bérbe adni az ukrán gázszállító hálózatot - számol be a Ria Novosti.

Az ukrán kormány jóváhagyta azt a jogszabálytervezetet, aminek értelmében kettéválasztják az ország meghatározó állami energiavállalatát, a Naftogazt. Az indoklás szerint a termelési és szállítási szempontból történő különválasztásra azért van szükség, hogy Ukrajna megfeleljen az Európai Unió elvárásainak, és így támogatást kaphasson a kelet-nyugati gázszállítások...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés