FONTOS Támadnak az oltásellenesek Magyarországon - Máris itt az első válasz a veszélyre!
 
Előfizetői tartalom

Ezt a céget szemelte ki magának a MOL?

Sándor Dávid
A szlovén Petrolt szemelte ki magának a MOL, legalábbis a Finance című szlovén lap meg nem nevezett forrásai szerint a hazai olajcégnek egy 26%-os részesedésre fáj a foga. Mivel a szlovén cég méreteiben sokkal kisebb a MOL-nál, a hazai olajcég képes lenne ekkora szeletet megszerezni a cégből, bár az elemzői eredményvárakozások alapján a jelenlegi piaci árszintek mellett ez nem lenne egy kifejezetten olcsó vásárlás. A Petrolban való részesedésszerzés, majd a cég esetleges későbbi akvirálása azonban beleillene a MOL stratégiájába, hiszen ezáltal a stabil szlovén piac felé szerezhetne jelentős kitettséget a vállalat, mely földrajzilag a MOL finomítóinak ellátási hatókörén belül helyezkedik el.

Mit csinál a Petrol? A szlovén Petrol eredményének elsöprő része üzemanyagok értékesítéséből származik. A vállalat Szlovénia mellett a horvát és bosnyák kereskedelmi piacon is aktív, de egyéb EU-s országokban is vannak érdekeltségeik. A vállalat azonban az utóbbi években a beruházásain belül egyre nagyobb hangsúlyt szentel az energiakereskedelmi üzletágának, mely...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés