Előfizetői tartalom

Gazprom: rendszerszintű problémák vannak az európai gázpiacon

Portfolio
A Gazprom alelnöke, Alexander Medvegyev szerint az elmúlt hetekben, a hideg időjárás miatt kialakult gázellátási feszültségek rávilágítanak arra, hogy az Európai Unió gázpiaci liberalizációs törekvései, a spot piacok, az LNG-szállítmányok vagy a megújuló energiák nem képesek szavatolni az ellátásbiztonságot az európai gázellátásban. A cégvezető mai Magyar Nemzetben megjelentetett véleménycikkében hangsúlyozza, hogy a földgázipar hosszú távú üzletág, és az Európai Uniónak most higgadt vitára van szüksége ahhoz, hogy az európai piac rendszerszintű problémáit kezelve beruházásokat tudjon vonzani az energiaszektorba.

Alexander Medvegyev véleménycikkében kifejti, hogy az elmúlt hetek szélsőséges időjárása jól rámutatott az európai gázrendszer rendszerszintű problémáira. A szakember szerint az EU piacnyitási tevékenységei károsak a hosszú távú szemléletet magáénak tudó gázipar számára; a spot piacok, az LNG-szállítmányok vagy a megújuló energiák sem voltak képesek kezelni a szokatlanul...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés