Előfizetői tartalom

Hatalmas pénzek mennek el a fáklyázással

Portfolio
Világszinten évi 150 mrd köbméter földgáz kerül értelmetlenül eltüzelésre a kőolaj mellett felszínre törő gáz megfelelő hasznosításának hiányában. Az így keletkező anyagi kár évi 75 mrd dollárt is kitehet, miközben nagyban terheljük a környezetet is. A világ legtöbb fáklyázása egyébként Oroszországban történik, pont ott, ahol a MOL-t a közelmúltban e tevékenység miatt az kitermelési engedély megvonásával fenyegették.

"Fáklyás menet" címmel közölt ma írást a HVG a világ kőolajtermelése mellett felszínre törő földgáz céltalan elégetéséről. A hetilap összeállítása szerint a világ legnagyobb "fáklyázó" (a kőolajtermelés mellett feltörő gázokat nem hasznosító, hanem elégető) országa Oroszország, ahol Moszkva 2012-ig adott haladékot az olajcégeknek a pazarlás megszűntetésére...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés