Előfizetői tartalom

Itt a bejelentés! - Kivásárolják a TVK-t

Gayer Attila, CFA
Már a nap elején felfüggesztették a TVK-részvények kereskedését a társaság kérésére, az elmúlt percekben pedig megérkezett az indoklás is, a MOL nyilvános vételi ajánlatot tett az általa nem birtokolt, mintegy 5 százalék körüli részvénycsomagra, papíronként 4984 forinton. Az ajánlati ár 2 százalékkal alacsonyabb a jelenlegi piaci árnál. A MOL ezzel a törvényben meghatározott minimum árat fizeti, ezen felül nem kínál prémiumot a kisebbségi részvényeseknek. Azt persze érdemes megjegyezni, hogy a legtöbb kisrészvényesnek ez így is vastagon nyereséges kiszállást jelent.

Jól megy a szekér a TVK-nál A TVK részvényei az utóbbi hónapokban meglehetősen jól teljesítettek, amiben többek között a kedvezőbbé váló iparági környezet játszhatott szerepet, aminek következtében a cég jövedelmezősége láthatóan javult. A legutóbbi negyedév során a társaság 12 havi gördülő EBITDA-ja már olyan szintre emelkedett, amire legutóbb csak a 2008-2009-es...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés