Előfizetői tartalom

Itt a döntés: ennyivel emelik a gázárat!

Portfolio
Tegnap este megszületett a Magyar Energia Hivatalban a gázár-emelkedés mértékéről szóló döntés, értesült a Népszabadság. Várhatóan, területi eltéréssel 9-11%-os közötti, átlagosan kb. 10%-os emelésre számíthatnak a lakossági fogyasztók április 1-től, amiben nem kis szerepe lehetett a március 15-én kihirdetett gázárrendelet módosításnak. A földgáz átlagos "lakossági" ára köbméterenként kb. 140 forintra emelkedik.

Mint ismeretes korábban az Energia Hivatal egy sajtóbeszélgetésen 16-17 forintos előzetes becslést adott, amelyet akkor még a forint/dollár árfolyamváltozása március 12-ig módosíthatott, tekintettel arra, hogy a termékár már március 1-én rögzítésre került. Ezt követően a választási kampányidőszak hevében a szocialisták meneszteni kívánták az Energia Hivatal elnökét...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés