Előfizetői tartalom

Jól ráijesztett Matolcsy a MOL befektetőire

Portfolio
Háromkulcsossá váló társasági adórendszerről folynak az egyeztetések, az energiaszolgáltató és közműcégekre új, 30%-os kulcsot alkalmaznának - mondta el mai sajtótájékoztatóján Matolcsy György. A MOL árfolyama a hírre jókorát zuhant, pedig utólag úgy tűnik csak a kommunikációs gépezetbe került egy morzsa (vagy inkább kődarab). Balog Ádám ugyanis nem sokkal később helyretette azt a bizonyos 30%-ot: a 19%-os társasági adókulcson felül az energiaszektorban 11%-os Robin Hood-adót kell fizetni. Márpedig ez nagy pozitív meglepetés a korábbi jelzés szerinti 16%-hoz képest.

Mit mondott Matolcsy? A három kulcsossá váló társasági adórendszerről is folynak az egyeztetések. A 10 és 19%-os kulcs mellett 30%-os kulcs vonatkozik majd az energiaszolgáltató és közműcégekre - nyilatkozta Matolcsy György. Tehát az energiaszektor és közműszolgáltatók számára egy harmadik kulcsot fogunk bevezetni - mondta. Az adókulcs megemelése nagy negatív meglepetésnek...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés