Előfizetői tartalom

Jövőre sokkal többet lehet majd keresni az olajkutatásban

Portfolio
Jövőre 12 éves mélypontra eshet a globális olaj-és gázipari kutatás-termelési kiadások összértéke, az olajcégek ugyanis költségeket csökkentenek és kerülik a drágább kitermelési régiókat. A kutatás-termelési projektek jövedelmezősége viszont javulhat - véli az iparágban nagy tekintélynek örvendő szellemi műhely, a Wood Mackenzie.

Tovább csökkenhetnek az olajkutatásra szánt kiadásokAz elemzőház előrejelzései szerint jövőre a világ olaj-és gázipari cégei összesen 37 milliárd dollárt költhetnek el a kutatás-termelésben, ami 2005 óta a legalacsonyabb. A fellendülés a következő évben várható csak a WoodMac szerint. A 2017-ben feltárt szénhidrogénkészlet több mint fele mélytengeri kutatásokból...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés