Előfizetői tartalom

Menekülnek Európából a nagy energiaszolgáltatók

Portfolio
A nagy energiaszolgáltatók Európa-szerte hasonló problémákkal szembesülnek a csökkenő kereslet miatt. A megújuló energiák terjedése csökkentette az energiaárakat, míg az infrastruktúrafejlesztések költsége növekedett, így folyamatosan csökkennek a profitmarzsok. Kiadáscsökkentés mellett a legtöbben az egyre inkább energiára éhes fejlődő piacokban látják a megoldást, ott viszont gyakran instabil geopolitikai helyzettel, valamint hiányos infrastruktúrával és technológiával kell szembesülniük.

A legtöbb nagy európai energiaszolgáltató 2013-as éves jelentése csalódást okozott, a csökkenő európai keresletre hivatkozva többen is eszközleírásra kényszerültek. Szintén aggasztja őket a kontinensen végigmenő reregulációs hullám, melynek keretében a kormányok és hatóságok egyre inkább szabályozni akarják az energiaszektort.Épp ezért Európában nagyon kevés...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés