Előfizetői tartalom

Túl az első atomszegény éven - Hogyan tovább, Németország?

Portfolio
Németország az előzetes statisztikák alapján kedvező évet zárt az energiatermelés terén. A fukusimai balesetet követően tett energiapolitikai fordulat ellenére sikerült áramexport-többletet felmutatni, míg a kieső nukleáris kapacitások legnagyobb részét megújuló forráson pótolni. A napelemek általi (PV) áramtermelés rekordszintű, közel 60%-os emelkedést mutatott 2011-ben. A kedvező képet azonban beárnyékolja, hogy mindeközben a szénalapú áramtermelés is növekedett, a rendszer egyensúlyban tartásának biztosítására külföldi kapacitásokat kellett készenlétbe állítani, és az egyre nagyobb megújuló-arány jelentős árnyomást fejt ki a német energiafogyasztókra.

"Soha ennyi nap nem sütött még német országban" Rekord mértékben emelkedett tavaly a napenergiával termelt árammennyiség Németországban, év/év alapon az iparágat tömörítő BSW-Solar szervezet mintegy 60%-os bővülésről adott számot. A szövetség vezetője szerint a 2011-ben a német napelemek 18 TWh (ez kicsivel kisebb, mint a teljes éves magyar áramfogyasztás fele) elektromos...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés