Előfizetői tartalom

Vészjelzés a német cégektől: tarthatatlanul drága az energia

Portfolio
Veszélyben a német ipar versenyképessége, emelte fel a hangját nemrég a német iparszövetség (BDI) rámutatva az energiapolitikai fordulat negatív hatásaira. A globális energiapiac átalakulása miatt már nem csak Kínától kell tartania az német ipari vállalatoknak, hanem az olcsó földgáz miatt az Egyesült Államok gyártó-szegmense is újabb lendületet kaphat az előttünk álló időszakban. Mennyire versenyképes az európai, illetve a német "zöld politika"?

Komoly változáson megy keresztül a globális energiapiac, amelyet mi sem jelez jobban, minthogy a Nemzetközi Energia Ügynökség (IEA) idei éves kiadványban a szervezet korábbi várakozásainak jelentős mértékű felülvizsgálatára kényszerült. Az elmúlt évek egyik legfontosabb globális energiapiaci történése a fukusimai atomkatasztrófa volt, amely világszerte lassította...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés