Előfizetői tartalom

7 ábra a napenergia hódító útjáról

Portfolio
Változatlanul töretlen a napenergia népszerűsége. A BP éves elemzése szerint tavaly is rekord évet zárt a piac. Bár a kereslet már az elmúlt években is rohamtempóban bővült, a növekedési potenciál továbbra is óriási, a napenergia továbbra is elenyésző részét adja a világ villamos energia termelésének. Itthon ugyanakkor a napenergia őrületből alig érezni valamit, sőt Magyarországot tekintve a BP statisztikái is foghíjasak.

Töretlen a napenergia népszerűségeKözzétette a BP a szokásos éves energiapiaci elemzését, mely számos érdekes folyamatról árulkodik. Az elmúlt évek egyik slágerének számító napenergia tavaly is igen népszerű volt: a világ telepített napenergia-kapacitása a tavalyi újabb rekord évvel 180 GW felé emelkedett.A globális bruttó áramtermelésen belül a napenergia részaránya...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés