Előfizetői tartalom

Egymás után fagyhatnak le a magyar bankok

Sallai György, KPMG
Tavaly 5 nagy banki rendszerhibáról jelentek meg cikkek a magyar médiában, ezek közül egy több bankot is érintett. Egy évvel korábban, azaz 2014-ben 3 ilyen esetet regisztráltunk, ami azért érdekes, mert a Magyar Nemzeti Bank 2014-es adatai alapján arra következtethetünk, hogy az összesen 169 akkori banki rendszerhibának csak igen kis hányada, mindössze 1,7 százaléka éri el a média ingerküszöbét. Ha feltételezzük, hogy az arányok 2015-ben sem változtak, azt mondhatjuk, hogy tavaly több mint 280 pénzforgalmi üzemzavar jelentkezett Magyarországon, ami ijesztően nagy szám ahhoz képest, hogy mennyire kulcsfontosságú szektorról beszélünk. Hogyan fordulhat elő ilyesmi?

Pénzügyi IT 2016 Tényleg le kellene már cserélni a bankok alaprendszereit? Erről is szó lesz a Portfolio április 5-ei Pénzügyi IT konferenciáján. Regisztráljon Ön is! Információ és jelentkezés A kereskedelmi bankok életében az elmúlt éveket nem a fejlesztés, hanem a leépítés és a túlélés szavakkal...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés