Hatalmasra hízik a világ legértékesebb online biztosítója

2017. március 14. 09:04    
nyomtatás
 
A világ legértékesebb online biztosítója, a kínai Zhong An 1,45 milliárd dolláros tőkebevonásra készül, a cég 5-10 százalékát adják el a tervezett tőzsdére lépés előtt - értesült a Reuters.


A Zhong An egy olyan online biztosító (insurtech cég), amelyet a kínai online világ két legnagyobb riválisa, az Alibaba és a Tencent, illetve a Ping An biztosító alapított 2013-ban.

Többek között felhő, big data és mobilinternet technológiákat használva nyújtanak innovatív biztosítási megoldásokat, például automatikus kárrendezési szolgáltatásuk is van, illetve az alapítók webáruházaiban a csomagokra kötött biztosítások teszik ki a náluk kötött biztosítások durván felét. Emellett balesetbiztosítással, egészségbiztosítással és utasbiztosítással foglalkoznak.

A világ legértékesebb insurtech cégének 5-10 százalékos részesedését értékesíthetik a tulajdonosok, két nagybefektetővel tárgyalnak legalább 1-1 milliárd jüanos, de összesen akár 10 milliárd jüanos (1,45 milliárd dolláros) tőkeemelésről - értesült a Reuters. A cégértékben egyelőre nem állapodtak meg a felek. 2015 júniusában 1 milliárd dollárnyi (5,78 milliárd jüan) tőkét vontak be, akkor 8 milliárd dollárra értékelték a céget.

A Zhong An már beadta tőzsdére lépési kérelmét a kínai értékpapír-felügyeletnek, ugyanakkor a felügyelet egyelőre nem ad zöld utat a már sorban állva várakozó cégeknek. Ezért is döntött úgy a Zhong An, hogy magánbefektetőktől gyűjtött pénzből növekszik addig is. Pedig a társaság mérete most is elképesztő:

a Zhong An 300 különböző terméket értékesít, és mindeddig több mint 7,56 milliárd biztosítási kötvényt bocsátott ki több mint 535 millió ügyfélnek.


(Reuters)

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk

F?rum
 
 
X
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...

Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hírRovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
Prémium