Előfizetői tartalom

Zuhan az Apple: eddig tartott az "iSiker"?

Évek óta először profitcsökkenésről számolt be az Apple ma közzétett negyedik negyedéves gyorsjelentésében, az elemzői várakozást azonban felül tudta teljesíteni az amerikai technológiai óriás. Az Apple részvényei mégis közel 10%-ot estek az eredmények közzétételét követő percekben. A befektetőket aggaszthatja, hogy az iPhone értékesítések éppen csak hogy belefértek az elemzők által várt intervallumba. További negatívum, hogy a profitabilitás romlásával kapcsolatos félelmek beigazolódtak, a bruttó fedezeti szint ugyanis nagyot esett. A menedzsment ráadásul az elemzői várakozásoktól elmaradó prognózist fogalmazott meg a folyó negyedévre. A gyorsjelentés főbb pontjai: - A bevételek szintjén folytatódott a kétszámjegyű növekedés, viszont az egy részvényre jutó eredmény minimálisan csökkent. - A bruttó fedezeti szint 6 százalékponttal romlott egy év alatt. - Az iPad átlagos értékesítési ára zuhan az iPad Mini bevezetésének köszönhetően, az iPhone értékesítések pedig csak az elemzői várakozások alsó határát ütötték meg. - A folyó negyedévre kiábrándító prognózist fogalmazott meg a menedzsment - megint.

Kapcsolódó cikkünk2013.01.22Holnap lesz az Apple nagy napja - Mire számítsunk?Mit vártak a befektetők? Újabb rekordnegyedévről számolt be gyorsjelentésében az Apple: bevételei 18%-kal ugrottak meg az előző év azonos időszakához viszonyítva, 54,5 milliárd dollárt tettek ki, ami minimálisan, mintegy 200 millió dollárral elmaradt a várakozásoktól. A profit tekintetében...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés