Előfizetői tartalom

Itt a régóta várt ajánlat - Kivásárolnák a Danubiust

Portfolio
Az elmúlt időszak kivásárlásait és a Danubius nagytulajdonosának jelentős befolyását tekintve tegnap érkezett a talán alig meglepő bejelentés: a szállodalánc nagytulajdonosa ajánlatot készül tenni a még nem nála levő részvényekre. Az utóbbi hónapok kivásárlásait tekintve a 8000 forintos ajánlati ár nem szűkmarkú, mintegy 15%-os prémiumot jelent a törvény által előírt minimumhoz képest. A részvények árfolyama gyakorlatilag hónapok, évek óta nem tud a 6000 forintos szint felé emelkedni annak ellenére, hogy az iparági helyzet folyamatosan javul, a társaság negyedévről negyedévre új csúcsra emelkedő bevételről és EBITDA-ról számol be. Így a mostani ajánlat egy remek kiszállási pontot jelenthet, ugyanakkor a hazai tőzsde egy újabb, fundamentálisan vonzó papírral lehet szegényebb.

Folyamatosan javuló eredményekA gazdasági és pénzügyi válság jelentős törést okozott a szállodaipari cégek üzletmenetében, a működési környezetben bekövetkező változásokat a Danubius is megérezte. A szállodalánc árbevétele is EBITDA-ja is jelentősen visszaesett. A válságot követő években azonban ismét magára talált a szektor, mellyel párhuzamosan a Danubius...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés