Előfizetői tartalom

Jól sáfárkodott a kormány, kevesebb támogatást kap az Audi és az Opel

Portfolio
Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter és Szijjártó Péter, a miniszterelnök szóvivője sajtótájékoztatót tartott ma a magyarországi Audi és Opel beruházásainak támogatási csomagjával kapcsolatban. A két vállalat összesen 16,7 milliárd forintos állami támogatásban részesül. Az Audinak nyújtandó 11,2 és az Opel 5,5 milliárd forintos támogatása lényegesen alacsonyabb, mint amire a korábbi információk alapján számítani lehetett.

A kormány ma úgy döntött, hogy két fontos autóipari beruházást is támogat, az Audi 900 millió eurós beruházását és a GM Opel 450 millió eurós óriásberuházását is támogatják. Ez a két fejlesztés Magyarországon 2634 munkahelyet hoz létre, ami a beszállítókkal együtt összesen 17500 új munkahelyet jelent. Matolcsy szerint egy Audis munkahely 8-10 addicionális munkahely...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés