Előfizetői tartalom

Kevés adót fizetnek az amerikai cégek, jól is megy nekik

Portfolio
Az amerikai vállalatok minden idők legmagasabb profitszámaival rukkolnak elő, miközben a megtermelt eredményhez képest legalább negyven éve nem látott mélységben tartózkodnak adóbefizetéseik a Wall Street Journal összeállítása szerint. Amerikában a vállalatok a megtermelt profitjuknak 12,1%-át fizették be adó formájában 2011-ben, ami jóval elmarad az átlagosnak számító 25,6%-os szintektől.

Recessziós időszakban, ahogy például a 2008-as gazdasági visszaesés közepette is, általában megfigyelhető, hogy az adóbefizetések vállalati profitokhoz mért aránya csökken, amikor viszont a gazdaság ismét növekedésnek indul, ez a folyamat ellentétes irányt vesz. Amerikában viszont miközben a vállalati profitok megugrottak az utóbbi negyedévekben, az adóbefizetések továbbra...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés