Előfizetői tartalom

Új üzleti modellekben lát fantáziát az állami tőkebefektetési alap

Portfolio
Az Európai Uniós forrásból felállított állami befektetési alap, a Széchenyi Tőkebefektetési Alap 2011 végén már több befektetést is kihelyezett, beszálltak például a Pálmöb Asztalosipari Kft.-be valamint a HBF Építőipari Kft.-be. A hagyományos magántőke alapokhoz képest az állami alap kisebb megtérüléssel is befektethet, ennek megfelelően sokkal nagyobb lehet a potenciális befektetési köre, hiszen nem kell nagyon gyors növekedés előtt álló vállalatokat keresnie. A két cég legfőbb előnye, hogy olyan versenyelőnnyel rendelkezik a piacon, amelyet plusz tőke segítségével megerősíthet a válság sújtotta piacon.

A Széchenyi Tőkebefektetési Alap igazgatóságának elnöke, Csuhaj V. Imre szerint a válság miatt a kkv szektorra hatalmas nyomás nehezedett, a kereslet és ezzel együtt a forgalom visszaesése szigorú lépéseket követelt meg, amit a kkv vezetők próbáltak minél hosszabb ideig elodázni. A költségcsökkentés és elbocsátás általánossá vált a kkv körében, egyszerűen egy ilyen...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés