FONTOS Béketárgyalás lesz az ukrajnai háború lezárásáról, de máris jött egy igazán rossz hír
 
Előfizetői tartalom

Bevásárol Európában a katari állami alap - a Shell van soron

Portfolio
A Royal Dutch Shell 3-5 százalékos részesedésének megvásárlását tervezi a katari óriás állami befektetési alap, a Qatar Investment Authority. A közel-keleti ország földgázbevételeiből létrehozott alap igen aktívan vásárol az európai részvénypiacokon, a Shell mellett az olasz Eni részvényeiből tervez még nagyobb pakettet vásárolni - írja a CNBC.

A földgázbevételekből felállított katari állami befektetési alap, a Qatar Investment Authority folytatja bevásárlási tevékenységét. Legutóbb az energia cégek vásárlásáról adtak hírt, elsősorban a Royal Dutch Shell 3-5 százalékos részesedésének, illetve az olasz Eni nagyobb pakettjének megvásárlásáról. A Middle East Economic Survey szerint Shellel folytatott a tárgyalások...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés