Előfizetői tartalom

Gyenge teljesítményről számolt be a Plotinus

Portfolio
A Plotinus tegnap késő este tette közzé az első féléves jelentését, amelyből az derül ki, hogy az erős első negyedév után viszonylag gyenge második negyedév következett. A cég az első negyedév során 54 millió forintos eredményt tudott elérni, azonban a pozíciókon elszenvedett nagyobb júniusi veszteségek miatt a második negyedévben 14,6 millió forint volt a nyereség. A társaság által közöltek szerint az egy részvényre jutó saját tőke értéke 1850 forint volt, miközben egy hónappal ezelőtt még a cég BVPS-e 1945 forint volt.

A jelentés szerint negyedéves szinten igaz tudott emelkedni a saját tőke, viszont a BVPS alapján a saját tőkének jelentősen csökkennie kellett. Mindez azért fordulhat elő, mivel a BVPS számítása során a piaci árfolyamokat vették figyelembe, a nem realizált veszteségek miatt pedig a saját tőke csökkent, viszont ez a könyvekben egyelőre nem jelent meg. Pontosan ezért fordulhat...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés