Előfizetői tartalom

Megveszi a Microsoft a Nokiát: 50%-os pluszban az árfolyam!

Feladja a Nokia a harcot az okostelefonok piacán, ma hajnalban bejelentette a Microsofttal karöltve, hogy az amerikai szoftvergyártó felvásárolja a mobilgyártó üzletágát. A Microsoft pedig, akinek kiemelten fontos a mobilpiaci offenzíva, miután a PC-piac hanyatlik, ezzel a lépéssel "házon belül" tudhatja a mobilgyártást, ahogy az például az Apple-nél is működik. A Microsoft 3,79 milliárd euróért vásárolja meg a Nokia mobil üzletágát, valamint további 1,65 milliárd eurót fizet a szabadalmakért. A hírre 46%-ot emelkedett a ma reggeli kereskedésben a Nokia árfolyama, 4 euró felett járnak a részvények. Ez minden idők legnagyobb napon belüli árfolyamemelkedése a Nokiánál a FactSet adatai szerint.

Kapcsolódó cikkünk2013.08.05Az év nagy befektetése a Nokia?Megveszi a Microsoft a Nokiától a mobilgyártást Sokak által várt, mégis valamilyen szinten meglepő tranzakciót jelentett be ma hajnalban a Nokia és a Microsoft. Az amerikai szoftveróriás ugyanis felvásárolja a problémákkal küszködő mobilgyártó első számú tevékenységének számító készülék-üzletágát.A...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés