Előfizetői tartalom

Miért nem lesz 4600 forint az OTP?

Portfolio
Annak ellenére, hogy a Merrill modellje alapján 4600 forintos célár adódik az OTP részvényeire, és a jelenlegi piaci árfolyam alapján ez közel 25 százalékos felértékelődési potenciált jelent, az elemzőház az OTP részvényeit a bankcsoport hazai és külföldi piacain jelentkező komoly, lefelé mutató kockázatok miatt mégsem ajánlja vételre. Komoly kockázatot jelent a magyarországi devizahitelek végtörlesztése miatt jelentkező esetleges veszteség, az orosz operáció lassulása, az ukrán hrivnya komolyabb leértékelődése, Magyarország leminősítése pedig a forint gyengülésén és a finanszírozás drágulásán keresztül hathat negatívan.

A legfontosabb kockázat az OTP-vel kapcsolatban az, hogy egyelőre nehezen becsülhető, mennyien élnek majd a devizahitelek kedvezményes végtörlesztésével, így ugyanis az is nehezen kalkulálható, hogy mekkora veszteséget szenved el a bank. Ezen felül a Merrill az ukrán hrivnya akár 20 százalékos leértékelődését sem zárja ki, ami addicionális veszteséget okozna az OTP-nek. ...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés