Előfizetői tartalom

Milliárdos fizetések - A magyar cégvezérek is túl sokat keresnek?

Több milliárd forintnak megfelelő menedzser-fizetések verték ki a biztosítékot az Európai Unióban, a közvélemény rosszallása mellett a részvényesek és a politikai vezetők is szigorú szabályozás bevezetését követelik. Ha az Európai Bizottság vezetőin múlik, már idén elkészülhet egy új szabályrendszer, amely alapján az európai tőzsdei vállalatok részvényesei nem csak a vállaltvezetők fizetéséről, de prémiumaikról és a végkielégítések mértékéről is dönthetnek. Miközben több nyugat-európai nagyvállalat vezetőinek fizetése már most is publikus információ, addig a magyarországi nagyvállalatok vezetőinek javadalmazásáról eléggé hiányos a tudásunk.

Új szabályozás készül. Több jogot a részvényeseknek! Az Európai Bizottság tervei alapján még idén elfogadhatják az Európai Unió mind a 27 tagországában érvényes szabályozást, amelynek értelmében az európai vállalatok részvényeseinek nagyobb beleszólása lenne a cégek vezetőinek javadalmazásába. Jelenleg az egyes országokban eltérő szabályozás érvényes, van...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés