Előfizetői tartalom

Milyen válság? Viszik a luxusautót, mintha ingyen lenne

Portfolio
Rég nem látott kereslettel szembesülnek a nagy német autógyártók, elsősorban a fejlődő országokban nagy az igény a prémium és luxusmodellek iránt. Ennek megfelelően a német üzemek teljes kapacitás-kihasználtság mellett működnek, sőt, több esetben extra műszakokat is kénytelenek bevezetni, írja az Automobilwoche. A termelés felfuttatása miatt idén több gyárban rövidebb lesz a dolgozók karácsonyi szünete is.

Idén a BMW, az Audi, a Mercedes és a Porsche üzemeiben is a szokásosnál rövidebb lesz a karácsonyi szünet. A prémium autógyártók régen nem látott megrendelés-állományt "kénytelenek" még idén ledolgozni. A BMW gyárai 110 százalékos kihasználtság mellett üzemelnek (definíció szerint 100 százalékos kapacitás-kihasználtságról akkor beszélünk, ha a termelés 2 műszakban...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés