Előfizetői tartalom

Mr. DAX: az összeomlás szélén állunk

Két út áll előttünk: vagy létrehozzuk az Európai Egyesült Államokat vagy szétesik az eurózóna és vele együtt az euró is eltűnik, véli Dirk Müller, alias Mr. DAX. A 2009-ben elkezdődött ralit helyesen előre jelző guru szerint a politikusok kevés jó lépést tettek eddig a válság megoldásának irányába, azt viszont nekik köszönhetjük, hogy a bajba jutott országok a rájuk kényszerített megszorítások miatt még nagyobb válságba sodródnak. Sajnos nem tanulunk a történelemből, az 1930-as években Németországban (weimari köztársaság) már megpróbálkoztak a "válságspórolással", az eredmény gazdasági összeomlás és a társadalom durva radikalizálódása lett, emlékeztet Müller. Mindeközben már-már euforikus a hangulat a világ tőzsdéin, a makrogazdasági kockázatokat figyelembe véve azonban komoly zuhanás jöhet még a piacokon.

Portfolio.hu: Az amerikai indexek idén közel 5 százalékkal, a nyugat-európaiak, mint például a DAX több mint 10 százalékkal kerültek feljebb, már-már euforikus a hangulat. Meddig tarthat az emelkedés a piacokon? Dirk Müller: Ha a DAX-ot vesszük alapul, a piaci szereplők, például kereskedők, technikai elemzők véleménye szerint a február elején elért 6600-as szint foghatja...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés