Előfizetői tartalom

Nem kell félni az alacsony növekedéstől (Nomura)

Portfolio
A piaci szereplők többsége jelenleg attól fél, hogy egy hosszú ideig tartó, lassú gazdasági növekedéssel fémjelzett időszakkal állunk szemben. A Nomura az amerikai piac vizsgálatán keresztül megmutatta, hogy a relatíve alacsony GDP-növekedés még nem feltétlenül jár együtt rossz tőzsdei teljesítménnyel. A múltbeli adatok alapján 2-3%-os GDP-növekedés mellett az S&P 500 index 3 éves medián hozama mintegy 6%-ot tett ki.

A közelmúltban megjelent makroadatok egyértelműen azt jelzik, hogy a globális gazdasági konjunktúra erőteljes lassulást mutat, a jelenlegi részvényárfolyamok alapján pedig arra lehet következtetni, hogy a piac az eredményvárakozásoknak a 2007-2009-es válságban látott szintekre való visszaesését árazza. A Nomura ugyanakkor kiemeli, a befektetők többsége sokkal inkább egy...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés