FONTOS Itt a fordulat? A vártnál sokkal gyengébb az amerikai gazdaság
 
Előfizetői tartalom

A kormány az év közepén dönthet a nyugdíjrendszer átalakításáról

Portfolio
Selmeczi Gabriella szerint 2012 közepére derülhet ki pontosan, hogy a nyugdíjrendszert milyen módon alakítja át a kormány, az új nyugdíjrendszer kialakítása során pedig az egyik legfőbb dokumentum a Századvég által készített elemzés, amelyben a svéd egyéni számlás rendszer bevezetéséről értekezik a szerző - írja a Magyar Nemzet. Ez egy újabb érv amellett, hogy a kormány azon gondolkozik, hogy egy svédhez hasonló állami pillért vezessen be, ahol a nyugdíj attól függ, hogy az állami számlákon mekkora virtuális pénz gyűlt össze.

A Századvég Gazdaságkutató egyik műhelytanulmánya a svéd egyéni számlás nyugdíjrendszert elemzi, a szerző szerint a rendszer stabilitását alapvetően országspecifikus tényezők határozzák meg. A rendszer az állami nyugdíjrendszert képes hosszabb távon is egyensúlyban tartani, hiszen a gazdasági és demográfiai folyamatokhoz gyors alkalmazkodást tesz lehetővé. A tanulmány...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés