Előfizetői tartalom

Csalódni fogunk, ha egyedül az államtól várjuk a nyugdíjat (interjú)

Portfolio
Nem is olyan régen nagy visszhangot kapott az Aviva Életbiztosító által közzétett tanulmány, amely szerint, ha Magyarországon a nyugdíjhiányt meg akarnánk szüntetni, akkor az embereknek havonta átlagosan 45 ezer forintot kellene megtakarítaniuk. A tanulmány kapcsán Bartók Jánossal, az Aviva Életbiztosító Zrt. elnök-vezérigazgatójával beszélgettünk, aki elmondta, hogy a legfontosabb tanulság, hogy a kormányoknak be kell avatkozniuk a nyugdíjrendszerekbe. Bartók János szerint egyelőre nagyon bizonytalan, hogy milyen hatással járhatnak a kormány járulékbefagyasztással és a visszalépések megnyitásával kapcsolatos intézkedései, azonban az öngondoskodás szerepe felértékelődhet, hiszen az emberek már nem hisznek abban, hogy az állam minden problémájukra megoldást tud találni.

Kormányzati beavatkozás szükséges. Portfolio.hu: Szeptemberben egy egész Európára kiterjedő tanulmányt tett közzé az Aviva. Miért gondolták úgy, hogy éppen most kell elkészíteniük egy átfogó, nyugdíjrendszer deficitjét feltérképező tanulmányt? Bartók János: Az Aviva Európában vezető életbiztosítóként kifejezetten a hosszú távú megtakarítások piacán tölt...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés