Előfizetői tartalom

Tőkeemelési lehetőségek és veszélyek a CIG Pannóniánál

Portfolio
Már az őszi tőzsdei bevezetés során jelezte a CIG Pannónia menedzsmentje, hogy néhány éven belül nemzetközi részvénykibocsátásra is sort keríthet, melyet elsősorban a növekedéshez szükséges tőke előteremtése tehet szükségessé a biztosító esetében egészen addig, míg a profitabilitás elégséges szintjét el nem éri a cég. Nemrég szárnyra kapott sajtóhírek szerint az OTP és a Pannergy Varsóban is tőzsdére lépne, miközben az E-Star papírjainak kereskedése kedden már meg is indult a lengyel parketten. A CIG Pannóniánál a részvények esetleges varsói bevezetéséről és az újabb tőkeemelések hígítási hatásáról érdeklődtünk. Utóbbi ugyanis meglátásunk szerint később jelentős is lehet.

Lengyelországi érdeklődés Tőzsdei cégek esetében egy adott piacra történő bevezetése akkor indokolt, ha a társaság befektetői köre földrajzilag és természetében indokolja a helyi piaci jelenlétet, vagy ha a vállalat üzleti tevékenységet folytat az adott országban - mondta a Portfolio.hu-nak Sándor Benedek, a biztosító befektetői kapcsolattartója. Hozzátette: a CIG...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés