Előfizetői tartalom

Paks 2: szinte minden az oroszok mellett szólt az államtitkár szerint

Portfolio
A piacon elérhető reaktortechnológiák tulajdonságainak és az európai, valamint a hazai követelményeknek az ismeretében a Roszatom konszern által kínált atomerőművi technológia a legmegfelelőbb a Paks 2. projekt megvalósítására, továbbá ez az egyetlen, ami a hazai műszaki és nukleáris biztonsági követelményeket képes teljesíteni - állítja Aszódi Attila, a Paksi Atomerőmű kapacitásának fenntartásáért felelős államtitkár.

A Paks 2 projekt műszaki és biztonsági követelményrendszerének egyes főbb szempontjait végigvéve értékeli az egyes potenciális reaktorszállítók által kínált technológiákat az államtitkár legújabb blogbejegyzésében.Atomerőmű típusa, generációjaA jelenleg üzemelő atomerőművi blokkok döntő többsége könnyűvíz hűtésű, könnyűvíz moderátoros reaktorral szerelt...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés