Előfizetői tartalom

A devizahiteles csomag 5 változata - Mindegyik nagyon durva

Ma elfogadja a parlament a devizahiteles csomag első intézkedéseit, semmisnek nyilvánítva a lakossági hitelek árfolyamrését és egyoldalú kamatváltoztatásait (utóbbit a bankok még bíróságon megtámadhatják). Az elszámolással és a devizahitelek kivezetésével kapcsolatban viszont csak ősszel leszünk okosabbak - e két intézkedés dönti majd el, mennyit kapnak az ügyfelek összesen, és mekkora veszteség éri a bankokat. Ötféle forgatókönyvről hallottunk eddig, az alábbiakban ezeket, illetve lehetséges hatásaikat mutatjuk be röviden.

Mekkora összeg jár az ügyfeleknek? Két gazdaságpolitikusi nyilatkozat is sokkolta az elmúlt egy hétben a bankok vezetőit:Balog Ádám MNB-elnök szerint a tisztességtelenül felszámított összegek visszatérítése 600-900 milliárd forintjába kerülhet a pénzügyi rendszernek. Rogán Antal, a Fidesz frakcióvezetője szerint a devizahiteleket a piacinál alacsonyabb árfolyamon válthatják...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés