Előfizetői tartalom

Beszáll a magyar állam Demján és Töröcskei bankjába (2.)

Portfolio
A takarékszövetkezeti szektor 100 milliárd forintból tervezett és ma bejelentett átalakítása mellett két kisebb, hazai tulajdonú bankban vásárol kisebbségi részesedést az állam. 2,585 milliárd forinttal beszáll az elektronikus bankolás területén erősödő Gránit Bankba, és 3 milliárddal a hitelszövetkezetek felfuttatását tervező Széchenyi Bankba - értesült az Index. Ezzel mindkét bank 49 százaléka az államé lesz. A Gránit középbanki babérokra tör, és valamikor 2015-2017 között tőzsdére is menne.

Kapcsolódó cikkünk2013.06.25Itt a döntés - Már érett a takarékok reformjaLaptársunk értesülésének megjelenését követően a Gránit Bank közleményben erősítette meg: kisebbségi tulajdont szerzett az állam a Gránit Bankban. A Nemzetgazdasági Minisztérium tőkeemeléssel kisebbségi, 49%-os tulajdonrészt szerzett a pénzintézetben. A Bank igazgatóságának új elnöke Mécs...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés