Előfizetői tartalom

Devizahitelesek százezrei maradtak le erről

Tavaly év végéig 94 ezer adós szabadult meg végtörlesztéssel a deviza jelzáloghitelétől, közülük 17 ezren új forinthitel segítségével tették ezt meg. Januárban tovább nőhetett a hitelből végtörlesztők aránya. Tartozásuk egyszeriben közel 30%-kal csökkent, és az árfolyamkockázattól is megszabadultak, de vajon a törlesztőrészlet szempontjából helyesen jártak-e el a forinthitelt felvevők? Ennek eldöntéséhez az alábbi három kérdésre keressük a választ cikkünkben: - Mennyivel csökken vagy nő a törlesztőrészlet a forinthitelre váltás miatt? - Mi befolyásolja később a törlesztőrészlet alakulását? - Hogyan szabályozza az állam a forinthitelek kamatát?

Az eredmény természetesen ezúttal sem fekete vagy fehér. Mennyivel csökken vagy nő a törlesztőrészlet a forinthitelre váltás miatt? Egy átlagos hiteles 5 millió forintot végtörlesztett, példánkban ezért abból indulunk ki, hogy ekkora összegű hitelre van szüksége (más hitelösszeg arányosan nagyobb vagy kisebb törlesztőrészlettel jár azonos paraméterek mellett). E...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés