Előfizetői tartalom

Háborúnak nyoma sincs - Miért drágulnak a hitelek?

Portfolio
Összejátszást gyanít a bankok elmúlt időszakban megfigyelt, új hitelekre vonatkozó sorozatos kamatemelései mögött Rogán Antal, a parlament gazdasági bizottságának elnöke, ezért a GVH-hoz, illetve a PSZÁF-hez fordul. A Portfolio.hu számításai szerint ugyanakkor a bankok kamatemelései - a múltbeli tapasztalatokhoz hasonlóan - ezúttal sem függetlenek a forrásköltségek emelkedésétől. Utóbbiban jelentős szerepet játszott a pénzügyi stabilitást veszélyeztető végtörlesztési törvény.

A banki hirdetményeket nyomon követve a gazdasági bizottság szakértői is látják, hogy a forinthitelek következetes drágításába kezdtek a bankrendszer egyes szereplői - mondta Rogán Antal, a gazdasági bizottság elnöke egy mai sajtótájékoztatón. Tekintettel arra, hogy az alapkamat nem emelkedett, a forrásköltségek nem növekedtek, ez súlyos kérdéseket vet fel. Felmerül ugyanis...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés