Előfizetői tartalom

Ismét óriásit zuhantak az olasz bankok

Portfolio
A két héttel ezelőtti eseményekhez hasonlóan a mai nap folyamán is meredek esésbe kapcsolt az olasz bankok részvényárfolyama: a Banco Popolare már 7,5, az Intesa Sanpaolo 5,4, az Ubi Banca 4,1, az UniCredit pedig 8,5%-os mínuszban jár. Az esés oka az olasz politikai instabilitással, a perifériális eurózóna-tagállamok adósságválságának tovaterjedésével, illetve az UniCredit esetleges tőkeemelésével kapcsolatos spekuláció lehet.

Kapcsolódó cikkünk2011.06.24Rejtélyesen zuhantak az olasz bankok2011.06.24Nagy volt az esés, megszólalt az UniCredit vezére isA két héttel korábbihoz hasonlóan ma is felfüggesztették a milánói tőzsdén az UniCredit kereskedését, miután a bank árfolyama meredeken zuhanni kezdett magas forgalom mellett. Az olasz bankfelügyelet, a Consob már vizsgálatot folytat a két héttel korábbi...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés