Előfizetői tartalom

Jöhet a fiskális unió - Háromlépcsős tervet mutatott be Brüsszel

Portfolio
Átfogó, lépésekre és időkeretre lebontott tervet tett közzé szerdán az Európai Bizottság a gazdasági és pénzügyi unió kiteljesítéséről. A rövid távú lépéseket a 2014-es EP-választások előtt, a szerződésmódosítást igénylőket csak azt követően tartja megvalósíthatónak a testület, amely éves növekedési jelentését is elfogadta - számolt be a BruxInfo.

Az uniós költségvetésen belül, de a többéves pénzügyi kerettől elkülönítve már másfél éven belül létrehozna az Európai Bizottság egy "konvergencia és versenyképességi eszközt" a valutaövezeti országok szerkezeti reformjainak támogatására, megelőlegezendő egy későbbi önálló eurózóna-büdzsét. Többek között ezt a figyelemreméltó elképzelést tartalmazza...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés