Előfizetői tartalom

Lehetetlent kérnek a bankoktól

Úgy tűnik, nem ad az állam munkáltatói kölcsönt, inkább a bankokra bízná a végtörleszteni szándékozó közalkalmazottak meghitelezését is. Ez jelentősen korlátozza a végtörlesztések végső számát és összegét. Nem is az állam, inkább maguk a végtörlesztők kérnek lehetetlent a bankoktól: két hónap alatt még soha nem helyeztek ki annyi hitelt, amennyire a már igényelt végtörlesztésekhez (közel 500 milliárd forint) szükség lenne. Aki banki segítség nélkül tudott, már valószínűleg végtörlesztett, így a végtörlesztés a bankszektor számára kezelhető keretek között folyhat február végéig, amikor aztán rossz álomként véget is ér. Maga után hagyva persze a gazdaság számára már hírhedten ismerős, hosszú távú károkat.

Elvileg még lehetne duplázás 2011 végéig 94 ezer devizahitelt végtörlesztettek a magyar háztartások a PSZÁF adatai szerint. További közel 100 ezer végtörlesztési igényt nyújtottak be a bankoknak a december 30-ai határidőig. A végtörlesztők száma és az általuk törlesztett hitelek összege tehát elvileg akár az eddiginek a duplájára is nőhet február végéig, amikor...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés