FONTOS Szép csendben egy új háborúba csúszott Európa, amit még nem veszített el
 
Előfizetői tartalom

Mennyit húzott ki valójában az erős frank az emberek zsebéből?

Soha nem okozott még annyi fejfájást a devizahiteleseknek az erős frank, mint tavaly. A magasabb törlesztési terhek pedig a lakosság fogyasztására és megtakarításaira is negatívan hatottak. De vajon mekkora mértékben? Tízmilliárdok, netán százmilliárdok úsztak el így? A Portfolio.hu becslései szerint a helyes adat 90 milliárd forint körüli, vagyis 2011-ben ennyivel fizettek többet devizahiteleikre a magyar háztartások, mint egy évvel korábban. Ehhez jött hozzá az a közel 470 milliárd forint, amit végtörlesztési célból gyűjtöttek össze a családok.

2011 a devizahitelesek eddigi legnehezebb esztendeje volt, hiszen a frank soha nem volt még ilyen erős (átlagosan 226,9 forint), és az euró is csak egyszer, 2009-ben volt még a 2011-esnél (279,2 forint) is jobb "formában" a forinttal szemben.2011-ben az eurózónával és Magyarországgal kapcsolatos fejlemények összességében 27 forinttal eredményeztek magasabb átlagos frankárfolyamot...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés