FONTOS Helikopterbalesetben meghalt az iráni elnök
 
Előfizetői tartalom

Mit keres a legnagyobb amerikai életbiztosító Magyarországon?

Portfolio
Az Aviva helyi érdekeltségének megvásárlásával négyszeresére, 6% fölé növeli részesedését a magyar életbiztosítási piacon a MetLife. A gazdaságos üzemméret eléréséhez azonban további látványos terjeszkedésre lehet szüksége az amerikai biztosítóóriásnak. Simonyi Tamás, a KPMG igazgatójának becslése szerint az Aviva magyar, cseh és román érdekeltségeiért összesen 25-40 millió eurót fizethet a Magyarországon egyébként már jelenlévő MetLife.

Hétfőn bejelentették, az amerikai MetLife lesz a jövőben az Aviva Életbiztosító tulajdonosa a brit biztosító román és cseh érdekeltségéhez hasonlóan. A tranzakció pénzügyi feltételei nem nyilvánosak, minden bizonnyal nyomott áron ad túl az Aviva e három érdekeltségén, hisz Lengyelországgal vagy Törökországgal ellentétben soha nem tartozott e három ország a legfontosabb...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés