Előfizetői tartalom

Negyedével csökkenhetett az OTP profitja

Portfolio
Az OTP Bank az augusztus 17-én megjelenő második negyedéves gyorsjelentésében az előző negyedévhez és az egy évvel korábbi értékhez képest is közel negyedével visszaeső adózott eredményről számolhat be. A visszaesés részben annak tudható be, hogy a bank jelentősen megemelkedő céltartalékolásra kényszerült, de a negyedév során a működési költségek is tovább emelkedtek.

Az OTP az elemzői várakozások alapján a második negyedévben közel 2 százalékos csökkenést érhetett el az összes bevétel szintjén az előző negyedévhez képest. Ezen belül a nettó kamatbevétel 2 százalékkal csökkenhetett, a nettó díjak és jutalékok viszont 6 százalékkal nőhettek az idei első negyedévhez képest. Míg egy évvel korábban 7,2 milliárd forintnyi különadó...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés