Előfizetői tartalom

Növekedésgátlót kevertek Matolcsy ingyen hitelébe

Újabb magyarországi nagybankról derült ki tegnap, mekkora összeget kapott az MNB hitelprogramjából a hirtelen jött nyári kkv-hitelezésre. Ezzel már több mint 400 milliárd forintnyi finanszírozási összeg útját ismerjük pontosan az MNB által megítélt 750 milliárd forintból. Kevesen gondolnák azonban, hogy még a hitelképes vállalkozások egy része is hiába vár erre a forrásra: több banknál is arról panaszkodtak a Portfolio.hu-nak, hogy a szabályok nem teszik lehetővé a középvállalkozások számára a dinamikus bővülést. Aki ugyanis ma még kkv-nak számít, de a hitel futamidejének végére - talán épp a hitelnek is köszönhetően - nagyvállalattá bővül, büntetésre számíthat. A fentiek mellett egy "édes teher" jellegű panasz is gyakran elhagyja ma a bankárok száját: sok helyütt szombati munkavégzéssel győzik csak kielégíteni a megnövekedett igényeket.

Növekedési hitelprogram - ahogy a nevében is benne van, a program a magyar gazdasági növekedés elősegítését tűzte ki célul a magyar kis- és középvállalkozások hitelezésének fellendítésén keresztül. A 0%-os refinanszírozási kamatlábbal rendelkező hitel legfeljebb 2,5%-os ügyleti kamat mellett 3 millió és 3 milliárd forint közötti összegű forgóeszköz-vásárlási...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés