Előfizetői tartalom

Orbán Viktor bemutatta a mentőcsomagot

Portfolio
Ötpontos megállapodás jött létre a magyar kormány és a Bankszövetség között - jelentette be Orbán Viktor miniszterelnök, aki Patai Mihállyal, a Magyar Bankszövetség elnökével és Matolcsy György nemzetgazdasági miniszterrel az Országházban ismertette az egyezség részleteit. A frankhitelesek esetében 180, az euróhiteleseknél 250, a jenhiteleseknél 200 forintos védőárfolyam jön, október 1-jéig pedig csak a 30 millió forint feletti ingatlanokat árverezik el. Ezt követően az olcsóbb lakásokra negyedévent 2%-os, majd az egyes években fokozatosan növekvő (2012: 3%, 2013: 4%, 2014: 5%) kvóta jön. A bankadót érintő kérdésekben nem született egyezség, euró alapú jelzáloghitelt pedig csak a nagyon jól kereső eurójövedelműek kaphatnak.

13:30 Rendkívül sok lakáshiteles számára jelenthet segítséget a kormány és a Bankszövetség közötti megállapodás - mondta Patai Mihály, a Bankszövetség elnöke, örömét fejezve ki, hogy sikerült közös nevezőt találni a kormány és a bankok között. Mint mondta, a konzultációk nem érnek véget, bíznak a további sikeres együttműködésben. Védőárfolyam ...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés