Előfizetői tartalom

Vallottak a magyar bankok: pusztított a végtörlesztés

Csaknem három éve nem látott veszteséget könyvelt el az idei harmadik negyedévben a magyar bankszektor. A Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletének ma közzétett adatai szerint 84 milliárd forintos adózott veszteség keletkezett három hónap alatt a részvénytársasági hitelintézeteknél, melyből közel 100 milliárd forintot a végtörlesztés okozott. Az eredmény eloszlása továbbra is szélsőséges, 35 bankból 18 volt nyereséges. A bankok 90 napon túli késedelemben lévő hiteleinek aránya 10,1%-ról 10,4%-ra nőtt, a lakossági ügyfelek tízből már csak hat hitelt törlesztenek szerződésszerűen.

Szerdán tette közzé a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete (PSZÁF) az egyes hitelintézeti szektorok első kilenc havi eredményeire vonatkozó, magyar számviteli szabályok szerint készült statisztikáit. A cikkünkben tárgyalt részvénytársasági hitelintézetek a harmadik negyedévben minden idők egyik legnagyobb veszteségét érték el: adózás előtti eredményük -74,5 milliárd...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés